top of page

Styling

Pälsvård och hundtrim för dig i Farsta, Nacka, Saltsjöbaden, Saltsjö-boo och Tyresö med omnejder.

Pälsvård

Alla hundar kräver pälsvård mer eller mindre och även om du väljer att göra regelbundna besök hos frisören är det klokt att åtminstone en gång i veckan gå igenom din hund:

 

Borsta och kamma pälsen

Reda ut tovor

Klippa klor

Klippa päls på tassar

Kolla öron och tänder osv.

 

Vänj Valpen tidigt med de rutinerna så kommer pälsvård inte vara några problem i framtiden.

Jag vänder mig främst till kunder i bland annat Nacka, Saltsjö-boo, Saltsjöbaden och Tyresö med omnejder som behöver hjälp med pälsvård.

Trimning-plocka 

Att trimma eller plocka innebär att man drar bort den gamla pälsen med rötterna. Det gäller i första hand många strävhåriga raser. Trimhundar har två lager päls, dels underullen som håller hunden varm och dels det sträva lagret som står emot fukt och smuts. Det är det sträva håret som man trimmar bort vid hundtrim när hunden fäller. Om du finns i bland annat Farsta, Nacka, Saltsjöbaden eller Tyresö med omnejder kan du ta kontakt med mig för att få hjälp med hundtrim.

 

VIKTIGT INFÖR TRIMBESÖKET: Hunden ska INTE badas innan den kommer in för hundtrim pga att håret blir mjukare vid badet och då svårare att trimma. Det kan dessutom göra ont när man rycker den.

Klippning

Hos oss kan du få din hund vardagsklippt, kanske i en söt frisyr eller enligt rasstandard.

 

Om din hund är mycket tovig eller liknande så är det oftast bättre att klippa ner den helt och börja om från början.

 

Lämna hellre in din hund oftare för att hålla pälsen ren och fri från tovor. Mycket bekvämare för din hund och för dig.

Mina kunder finns främst i området kring Nacka, Farsta, Saltsjöbaden, Saltsjö-boo och Tyresö, så om du finns i det här området och känner att du skulle vilja få hjälp inom klippning så är det bara för dig att höra av dig till mig.

Kloklippning

Många hundar upplever kloklippningen som ett skräckmoment och ofta beror det på att du själv tycker att det är läskigt och därför “smittar” av dig på hunden som känner av din oro.

 

Jag visar dig gärna hur du själv ska gå till väga för att klippa klorna på din hund. Vill du hellre att jag sköter kloklippningen så bör du komma minst var tredje vecka för att hålla tassarna välskötta och smärtfria. Vid behov så ser jag gärna att man kommer i en början var 14:e dag tills klorna har fått en bra längd . Jag klipper även pälsen mellan trampdynorna om så behövs för en extra kostnad. Alltid 6:e gången gratis!

För långa klor ger hunden obehag och den får svårt att gå. Det är som om vi gick med par nummer för små skor och för att klorna ska få plats börjar de vrida sig vilket inte är skönt.

 

Hundar med lång päls under tassarna bör få dessa klippta var eller varannan månad då det bildas tovor som drar i huden. Det uppstår tovor av smuts, sand, barr och vatten/snö. Det är som att gå med en stor sten i skon. Så tänkt på att skölj ordentligt mellan trampdynorna och torka efter en smutsig och blöt promenad.

Glöm inte heller att kontrollera mellan tassarna där det lätt fastnar barr som borrar sig in i huden. Biter eller slickar hunden mycket på tassen så kolla efter tovor och barr eller andra små lömska föremål.

hundtrim, pälsvård, farsta, nacka, saltsöbaden, saltsjö-boo, tyresö

Bad

En hund bör badas varje vecka eller en intervall på 1-4 vecka, ibland oftare om den blivit exponerad för smuts. 
Pälsen blir lättare tovig i en smutsig päls och de kan uppstå lätt klåda.

 

En myt är att man inte ska bada hunden mer än nån gång om året för att man förstör det naturliga fettet i huden, men faktum är att det tar endast ett dygn för fettet att komma tillbaka igen så det är inget problem och med de pälsvårdsprodukter som finns på marknaden idag så kan man med fördel bada hunden oftare.

Samtidigt går man igenom hela pälsen och huden för att reda ut tovor och ser så att det inte finns några dolda sår eller förändringar i huden.

 

Kolla extra noga under armhålor, ljumskar, rumpa, bakom öronen och under tassarna då de snabbt bildas tovor på dessa ställen. Lukta i öronen, om det luktar så har hunden i regel fått en infektion så håll rent och plocka endast de hår som är löst.

En ren och tovfri hund är viktigt för hundens välmående och erat. 

hundtrim, pälsvård, farsta, nacka, saltsöbaden, saltsjö-boo, tyresö
img3.jpg

                                                                                  Varför en päls klipps kort 

Text kommer inom kort. 

Pälsvård/Trim/Klippning
Kloklippnng
Bad

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER

JAG FÖRSTÅR
bottom of page